A tegnapi nap során hosszú várakozás után a Samsung végre hivatalosan is bemutatta következő generációs zászlóshajó modelljét és annak nagyobb változatát. A két telefon – nem meglepő módon – a Samsung Galaxy S8 és Samsung Galaxy S8+ nevet kapta. 

Cikkünkben bemutatjuk, mik a legfontosabb újítások, és mitől más ez a generáció mint az eddigiek. Nem árulunk el nagy titkot, ha már az elején kimondjuk: Az S8 az új etalon – és végre nem csak azért, mert elképesztően gyors.

Miben más a Galaxy S8?

Rengeteg újítást tartalmaz a Samsung új modellje, melyek messze nem merülnek ki abban, hogy feltuningolják a hardvert és csinosítanak kicsit a dizájnon. De ha már itt tartunk: a Galaxy S8 kétségkívül gyönyörű lett, a Samsung itt mutatja be először az Infinity Display névre keresztelt kijelzőt. Ez valójában egy keretet nélkülöző, (szinte) teljes előlapot lefedő edge kijelző. Ezzel elérték azt, hogy a kijelző ugyanakkora maradjon mint az S7-ben, a telefon fizikai mérete viszont kisebb lett annál.

Az edge kijelző idén először nem külön modellváltozatban került bemutatásra. Nincs választásunk, a Galaxy S8 és S8+ is egyaránt ilyen kijelzővel kerül forgalomba. A görbületek nem annyira erősek mint az S6 edge-ben, inkább az S7-re hasonlít ilyen szempontból. Funkcionalitását tekintve relatív a haszna, de a szemnek kétséget kizáróan kellemes látvány. Lássuk a legfontosabb újításokat:

Samsung DeX

A Samsung DeX a Galaxy S8 talán leginnovatívabb újítása. Sok gyártó próbálta már tompítani a különbséget telefon és asztali számítógép között. Talán kimondhatjuk, hogy eddig ez nem nagyon sikerült. A Samsung viszont most amennyire lehet, közel került a funkciójában teljes értékű számítógéphez. A Samsung DeX egy dokkoló, melynek segítségével monitort, billentyűzetet és egeret csatlakoztathatunk Galaxy S8 vagy S8+ telefonunkhoz. Előzetes tesztek alapján tényleg majdnem teljes értékű gép kerül így a kezünk alá. A hardver bírja, a 4 GB RAM egy mai átlag laptop memóriájának felel meg, a processzor gond nélkül képes több alkalmazást és videót futtatni egyszerre. Nem tartozék, be kell ruháznunk rá, de megéri a befektetést.

Írisz szkenner és arcfelismerő rendszer

A Samsung a biztonságot is szem előtt tartja, ezért a korábban már több zászlóshajóban is használt arcfelismerő rendszert megfejelte egy írisz szkennerrel. 10-20 éve még csak sci-fikben láthattunk hasonló megoldásokat, ma már itt van a kezünkben és bárkinek hozzáférhető.

Infinity Displayres_57b780ca4b646d53baa0d819361b7dab_full

Ez a korábban már említett keret nélküli kijelző. Eltűntek a fizikai gombok, a képernyő pedig nyomásérzékeny, hasonlóan az iPhone 7-hez.

Csepp- és porállóság (IP68-as minősítés)

Ezt nem fogjuk magyarázni, lassan elvárás csúcskategóriás készülékek esetében.

Lézerrel vezérelt autófókusz a kamerában.

A korábbi modellek (főleg az S7) hajlamos volt rosszul mérni autófókusz használata esetén, és ez sokszor a gyorsan ellőtt fotók minőségének rovására ment. Az új vezérlésnek hála ezt elfelejthetjük, sebészi pontossággal lőhetünk akár mozgó témákra is.

A Samsung Galaxy S8 és S8+ összehasonlítása

Az idén is két verziót kapunk a telefonból, ezek viszont most ugyanolyan kijelzőt kaptak. Lényegi különbség csak a kijelző méretében van, illetve találhatunk még apróbb eltéréseket, ha átböngésszük az alábbi táblázatot. Ebben összefoglaltuk a Galaxy S8 és S8+ közötti legfontosabb különbségeket, úgyhogy beszéljenek helyettünk a nyers adatok:

3eab412237-img Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8+
Kijelző mérete 5.8″ 6.2″
Felbontás 2960×1440 pixel 2960×1440 pixel
Képpontsűrűség (ppi) 570 ppi 529  ppi
Hátlapi kamera 12 megapixel 12 megapixel
Előlapi kamera 8 megapixel 8 megapixel
Processzor Qualcomm Snapdragon 835 Qualcomm Snapdragon 835
Belső tárhely 64 GB 64 GB
RAM 4 GB 4 GB
Akkumulátor 3000 mAh (beépített) 3500 mAh (beépített)
Egyéb funkciók Bixby, Írisz szkenner, vízállóság, vezeték nélküli töltés Bixby, Írisz szkenner, vízállóság, vezeték nélküli töltés
Kártyafüggetlen készülék bevezető ára Magyarországon Kb. 275 000 Ft Kb. 300 000 Ft
Tárhely max. kapacitás 256 GB 256 GB

 

Az S8 védjegye: erő és brutalitás

Nem beszéltünk még a telefon (? :)) lelkéről, a hardverről. A Galaxy S8-ban debütál a 10 nm-es (!) Qualcomm Snapdragon 835 rendszerchip, ami – jobb szó nem lévén – a nyers erőt képviseli. A 10 nm-es gyártási technológia lenyűgöző, tekintve, hogy a világ talán legnagyobb és legtapasztaltabb processzorgyártója, az Intel is csak 2020-2021 környékén tervezi a 7 nm-es chipek bevezetését.

Meg nem erősített információk alapján a Samsung Galaxy S8 az első készülék, amely megugorja az AnTuTu Benchmark 200 000 pontszámos álomhatárát. Összehasonlításképpen az iPhone 7 valahol 170 ezer pont körül teljesít ezen a teszten, és már az is elképesztő eredmény. Összehasonlításképp: a Galaxy S6 anno 70 000 ponttal szakította le az állunkat. Ehhez még hozzá kell tennünk, hogy a 70 000 pont a mai napig egy korrekt eredmény, már az S6-on is “kés a vajban” prémiumérzettel futott minden.

Galaxy S8 tartozékok

Az S8-hoz az induláskor kapható tartozékok listája is egész szépre sikerült. Csatlakoztatható a Samsung Gear 360 kamerához, kapható hozzá a fentebb említett Samsung DeX dokkoló az asztali használathoz. Rendelkezésre áll egy nagyon szépen kialakított vezeték nélküli töltő, a telefonunkat védő tokok 8 változata a flipes toktól a billentyűzetesig, illetve kapható hozzá 5100 mAh-ás hordozható töltő is. Természetesen a Samsung saját VR szemüvegét, a Samsung Gear VR-t is megvásárolhatjuk új kedvencünkhöz.

Mi van a dobozban?

Ezt kár lenne túlragozni, íme a lista (ami mai viszonylatban egész tisztességes): Handset, AKG fülhallgató, C típusú USB kábel, Travel Adapter, USB csatlakozó (C – A), Micro USB csatlakozó (c – B), Ejection Pin, Ear Tips, Gyors Telepítési Útmutató, Smart Switch prospektus

Akarod? 🙂

Ha ezek után úgy gondolod, feltétlenül szeretnél egy Samsung Galaxy S8-at, segítünk. Előrendelési akciónk keretein belül most mindenkinél korábban veheted át készülékedet, csak kattints ide és rendeld meg az elsők között: Samsung Galaxy S8 előrendelés.

Előrendelési időszak: 2017.03.29. 18:00-tól – 2017.04.19. 23:59-ig. A Samsung Galaxy S8 és S8+ készülékek éjfekete, levendula és jeges szürke színben, a készlet erejéig rendelhetők elő. A 2017. április 19-ig leadott rendeléseket április 20-án, míg az április 20-28. közötti megrendeléseket április 29-én lehet átvenni.
Az akciók 2017.03.23 és 2017.04.20 között a készlet erejéig érvényesek.

17437Meghalt a király, éljen a király! 🙂