A nyár és a strandszezon beköszöntével a figyelem a sima, szőrtelen lábakra és az esztétikusan szőrtelenített egyéb testtájakra szegeződik. A melegnek köszönhetően egyre rövidebb, szellősebb ruhákat veszünk fel, azaz egyre több bőrfelületet mutatunk meg, így érthető, hogy fokozott szőrtelenítésbe kezdünk. Manapság már nem csak a nőket érinti ez a problémakör – egyre több férfi hódol a „lecsupaszított” divatnak.

Szerencsére számtalan szőrtelenítési módszer és technika közül választhatunk, attól függően, hogy milyen testrészről van szó. Összeszedtünk most pár hasznos tanácsot, tippet, hogy könnyebb legyen a döntés.

bare-1985858_1280

Borotva

A leggyorsabb, legegyszerűbb és fájdalommentes módja a szőrtelenítésnek a borotválás, azonban nyáron sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanunk a higiéniára, ugyanis a megváltozott körülmények miatt jobban ki vagyunk téve a fertőzés veszélyének. Az erősebb izzadás vagy a nyirkos fürdőruhával való érintkezés miatt a bőr felső rétege fellazul és a borotválás során esetlegesen szerzett mikrosérülések ilyenkor begyulladhatnak. Lábakra, karokra, hónaljra és intim területekre egyaránt alkalmazható, bár hatása csak rövid ideg, 2-3 napig tart.

Epilátor

Sokféle epilátor kapható, amivel garantáltan tartósabb eredményt tudunk elérni, mint az egyszerű borotvával, ám nem árt, ha rendelkezünk némi kézügyességgel és gyakorlattal. Ha korábban nem használtál ilyen készüléket, ne a nyaralás előtti napon kezdj el kísérletezni, mert akár sérüléseket is szerezhetsz magadnak…azt pedig senki sem szeretné. Ha már belejöttél, akkor lábakra és karokra tökéletes megoldást nyújthat egy jó minőségű modell.

Szőrtelenítő krémek

Ezek a magas vegyi anyag tartalmú készítmények a bőrfelszínen lévő szőrszálakat roncsolják, ám pont a kémiai összetétel miatt gyulladást, allergiás reakciót is okozhatnak, ezért óvatosságra intünk mindenkit, főleg az érzékeny területeknél (például hónalj)!

Gyantázás

A szőrtelenítő módszerek közül a nyári időszakban a gyantázás a legnépszerűbb. Évről évre egyre többen döntenek emellett, hiszen megbízható és heteken át tartó simaságot biztosít. Esztétikus, különleges érzetet keltő megoldás, remekül időzíthető, elég utazás előtt 1-2 nappal elvégez(tet)ni, ráadásul a gyanta természetes összetevőkből áll, így biztonsággal használható. Fontos, hogy érdemes ezt a műveletet gyakorlott szakemberre, azaz kozmetikusra bízni. Még érzékeny területeken is problémamentesen alkalmazható.

woman-2171870_1280

IPL

A villanófényes szőrtelenítés egy elég modern eljárás, mellyel nagyobb biztonságban és jelentősebb hatásfokkal érhető el a tartós szőrtelenség élménye, ám viszonylag költséges és nem lehet akármikor elkezdeni a kezeléseket. Mindenképp érdemes szakember segítségét, véleményét kérni.

 

Érzékeny területek ápolása, nyaralás alatt is?

Végre eljött a vár várt nyaralás ideje, már bepakoltunk mindent a bőröndbe, leszőrtelenítettük lábainkat, még a bikinivonalat is, készen állunk! Biztosan? És ha már a szálláson veszed észre, hogy kimaradt egy kisebb terület, vagy van pár kósza szőrszál itt-ott? A felhőtlen nyaralás élményét nem ronthatja el ilyesmi, ha mindig magaddal viszel egy elektromos trimmelő-szőrvágó készüléket. 😉

Gyorsan és pontosan formázhatod a kényes területeket vele, egyszerűen és gyengéden használható, ráadásul a speciális kiegészítőkkel a kisebb igazításokat is ideálisan el tudod végezni, legyen szó bikinivonalról, arcról vagy szemöldökről. Ha még nincs ilyen szépségápolási eszközöd, akkor érdemes beszerezned egyet, mert hasznos és alig foglal némi helyet a piperetáskádban!

 

 

forrás: www.veet.hu