Rekordszámú terméket adott el az eMAG a harmadik alkalommal megrendezett Black Friday akciója során, ezzel mindössze 5 óra alatt felülmúlta a tavalyi teljes napi eladási számait. A webáruház a nap végén 5,31 milliárd forintos forgalmat könyvelhetett el, ami 65 százalékponttal magasabb az előző évhez viszonyítva, valamint a 2015-ben eladott 187 ezer darab termék idénre 315 ezerre nőtt.

Az eMAG.hu weboldal 2,1 millió oldallátogatást regisztrált pénteken, amelynek közel 50 százaléka mobileszközről érkezett. A csúcsidőszakban egyidejűleg 170 ezer látogató böngészte az eMAG.hu kínálatát a tavalyi 150 ezerhez képest. A rekord forgalom ellenére az oldal zökkenőmentesen működött.

Az akció indulásakor 130 ezer látogató volt az oldalon, ami 30 százalékkal magasabb, mint tavaly. Számos terméket értékesített a cég kevesebb, mint egy perc alatt. Ez is bizonyítja, hogy az ügyfelek megfogadták a tanácsokat és a kosárba helyezték a megvásárolni kívánt termékeiket a vásárlói esemény kezdete előtt. Az idei Black Friday meglepetés kategóriája, az utazási csomagajánlat rendkívül népszerű volt a vásárlók körében, hiszen 984 megrendelés érkezett. Az oldal látogatói a televíziók, laptopok és okostelefonok iránt is fokozott érdeklődést mutattak.

Kibővült az eMAG raktárának kapacitása és 2850 teherautó gondoskodott a Black Friday alatt érkezett megrendelések kiszállításáról, hogy minden ügyfél megkapja a megrendelt terméket időben.

Az idei esemény is nagyszerű eredményeket hozott az eMAG Marketplace partnereinek, akik több mint 53 ezer terméket adtak el – ez az összes rendelés 17 százalékát jelenti. Ezen eladások összértéke 672.839.977 forintot tesz ki, ami 60 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Az eMAG Black Friday legnépszerűbb termékei:

32 061 db háztartási eszköz (nagygép/kisgép)
28 230 db játék
11 007 db telefon
9 739 db televízió
10 102 db parfüm
4 103 db laptop

A Black Friday a legjobban várt vásárlói esemény az évben. Az eMAG által Magyarországon 2014-ben elindított Black Friday immár harmadik alkalommal került a vásárlók figyelmének középpontjába a kiemelten kedvező árú és innovatív termékeknek, valamint a hatalmas értékesítési volumennek köszönhetően.

Kíváncsian várjuk, hogy 2017-ben mivel készülnek erre a nagy napra!