Elegetek van a hideg, esős októberi időből? Törjetek ki a szürkeségből és zárjátok a hónapot egy kísértetiesen jó halloweeni bulival! Pár ötlettel és tippel segítünk nektek.

Az angolszász hagyomány szerint a Halloween a szellemek, kísértetek és a rejtélyes dolgok éjszakája – egyben a legjobb időpont egy kis szórakozásra! A halloween napi mulatságok hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Egy igazán jó tematikus partira pedig jól fel kell készülni, hiszen ennél az ünnepnél nagy hangsúlyt kap a látvány. Nézzük, mi mindennel kell készülnötök, hogy minden vendég hátborzongatóan jól érezze magát!

res_465e42100c9e1a739311c75822f07340_450x450_uiur

res_98ad42424c9c12ad3a6ec7a01a6ba97e_450x450_frcf

 

Jelmezek

Egyik legjobb része egy ilyen bulinak a jelmezbe öltözés. Rengeteg boszorkány, vámpír, csontváz, zombi és szellem lepi el az utcákat, nagyon sokféle ötletes és hátborzongató jelmezt vagy kiegészítőt lehet beszerezni vagy akár saját kezűleg készíteni, hiszen a kreativitásnak csak a fantázia szabhat határt. Háziversenyt is rendezhettek, hogy kié lett a legklasszabb vagy legijesztőbb jelmez és a nyertes rendezheti a következő évi partit. 😉

 

Otthoni dekoráció

Ne csak ti öltözzetek be, hanem otthonotokat is változtassátok át a leghangulatosabb halloweeni helyszínné! Számtalan dekorációs ötletet találtok a neten: gyertyák, mécsesek, műpókhálók, kartonból kivágott denevérek, pókok, macskák, lufik, csontvázfigurák, művér, töklámpások, rémisztő hangeffektek, misztikus félhomály és még sorolhatnánk…Mutatós dekorációként szolgál, ha nagy üvegtálakat különböző színű cukorkákkal, bonbonokkal raktok meg. Ne hagyjátok üresen az ablakokat, ajtókat, korlátokat se, inkább függesszetek fel füzéreket, papírból készített figurákat ezekre! Sőt, ha korábban áthívjátok a barátokat, akkor együtt díszíthetitek fel a lakást, hiszen ez is jó mókának számít!

autumn-20461_1920

Finomságok

Halloweenkor nemcsak a dekorációban, hanem a konyhában is fontos elem a sütőtök: készíthetsz belőle sütőtökpitét, sütőtök krémlevest, vagy akár sütőtökös muffint is. Ha az édességeket illetően biztosra akarsz menni, a karamellizált alma és a különböző muffinok, „boszorkányujjak” vagy krémes „szemgolyók” biztosan bejönnek majd a társaságnak. Szomjoltónak tökéletes lehet egy kis pikáns forralt bor vagy puncs. Feldobhatod a finom falatokat és italokat egy denevéres szalvétával, csontvázas pohárral vagy tányérral is, garantáltan el fog fogyni minden, amivel készültél.

Játékok

A már említett jelmezverseny mellett természetesen lehet táncolni, társasjátékokat játszani, horrorfilmeket nézni, vicces fotókat készíteni, lényegében bármit, amihez kedvetek van. 😊