Mégis, mi fán terem a NAS?

res_cf175c8ecc1d002740d2eb177471a736_full

Röviden és tömören hálózati adattárolóként is definiálhatjuk, ami tulajdonképpen egy fálj-szintű adattároló termék. Ha a hálózathoz kapcsoljuk ezeket az eszközöket, akkor képesek arra, hogy biztosítsák a rámásolt adatok megosztását akár több felhasználó között is, akár az Antarktiszról, akár Beverly Hills-ből szeretnénk elérni a háttértárat.

res_ed6f2217e0945a69bb56c10da899a01b_full

A tárolt adatok védhetők, megoszthatók, a szükséges beállításokkal felhasználónként megszabhatjuk az adott profil látható mappáit, így praktikus és egyszerű. Jellemzően több platform futtatására is képesek ezek a konfigurációk, meg fog küzdeni mind a Linux, mind a Windows programkódjaival.

Nem csupán egy összepakolt számítógépről beszélünk, amit fájlmegosztás céljából rakosgattak egybe, hanem külön erre a célra kifejlesztett szoftver és hardvereszköz tökéletes kombinációjáról. A legoptimálisabb megoldást nyújtja, ha adatokat vagy multimédiát szeretnénk elérhetővé tenni és élvezni azt a messzi távolból, ráadásul mindezt akár mobillal is megtehetjük! A NAS nem csak számítógépek, de mobileszközök számára is képes „csillagkaput” és ezzel elérhetőséget létesíteni.

További előnye, hogy fogyasztása töredéke egy erre a célra kialakított „fájlmegosztó” számítógépnek, valamint időzített ki- és bekapcsolás funkcióval rendelkezik.

res_1c944331e144578ca241594a6d14df14_full

A felhasználás megkönnyítése érdekében magyar nyelvű szoftverek is rendelkezésre állnak.

Méretét tekintve általában akkorák, mint egy kisebb szünetmentes táp, de a nagyobb modellek esetében a méret egy általános nyomtatóéval vetekszik.

Általánosságban kijelenthető, hogy sokszínűsége és technikai paramétereinek köszönhetően jelentős költségcsökkentést érhetünk el általa, ezért a NAS az adatguruknak ideális választás lehet!